Gólyatábor 2010

2010. augusztus 22. és 26. között megrendeztük kollégiumunk gólyatáborát "Ifjú gólyák és öreg rókák" címmel, újonnan beköltözõ és már régóta nálunk lakó diákjaink számára. A fényképek honlapunk galériájában megtekinthetõk. Itt következik néhány részlet a résztvevõk élménybeszámolóiból:
 

"Én először voltam gólyatáborban a kollégium szervezésében. Nagyon-nagyon jól éreztem magam. Még soha nem voltam ilyen jó táborban. Talán a társaság, a közös játékok, beszélgetések, éneklések miatt éreztem olyan jól magam. Nagyon jó ismerkedős, közösségépítő programok és játékok voltak. A keddi túra nagyon tetszett, a táj gyönyörű volt. Szerdán nagyon örültem, hogy Laci atya tartott nekünk misét, és a prédikációja is tökéletesen illett a körülményekhez. Én akkor találkoztam vele először, és nagyon megkedveltem. Nagyon jó volt az esti tábortűz és a szalonnasütés. Az a feladat is nagyon tetszett, amikor mindenki kapott egy lapot kérdésekkel, és mindenhova be kellett írni egy-egy nevet. Ez is sokban elősegítette az ismerkedést. Az egész tábor nagyon tetszett, végig jól éreztem magam, és nagyon boldog vagyok, hogy ott lehettem. Ezúton is köszönöm a kedves nevelőknek, hogy szerveztek tábort, hiszen az újak számára ez nagy segítség volt a beilleszkedésben." (Zs. M., 9.o.)
 
*          *          *
 
"Szerintem nagyon jó volt a gólyatábor, mert mindenki barátságos volt, így könnyű volt a barátkozás. Nekem a szerdai nap tetszett a legjobban, a tábortűznél töltött közös énekléssel és a közös játékokkal, és a többi programmal együtt." (M. E., 9.o.)
 
*          *          *
"Eddig az idei gólyatábor volt a legjobb, mert számomra teljesen családias volt a légkör. Örülök, hogy megismerhettem az új embereket, akikkel év közben is sokat vagyok együtt. A táborban szívesen játszottam a különbözõ közösségépítő játékokat. Legjobban a séta tetszett, ami közben is volt alkalmam megismerni a többieket." (Gy. H., 11.o.)
 
*          *          *
"Én nagyon jól éreztem magam, már vasárnap mindenki barátságosan fogadott. Az ismerkedős játékok nagyon kötetlenek és mókásak voltak. Nekem a keddi nap tetszett a legjobban. A kiránduláson nagyon szép tájakat láttunk, ami nagyon tetszett. Az e napi játékok alatt tudtam a legjobban megismerni mindenkit. Ennek ellenére, kicsit fárasztó volt a túra..." (J. K., 9.o.)
 
*          *          *
"Szerintem mondhatom mindenki nevében, hogy izgatottan léptünk be a kolesz ajtaján. Miután mindenki megérkezett, a nagyteremben ismerkedős, névtanulós játékokat játszottunk, énekeltünk, egy Magyarország térképen mindenki bejelölte, hogy hol lakik. Az idősebbek elmagyarázták, hogy mit hol találunk a városban. Az ismerkedés után pólót festettünk, majd bevonult mindenki a szobába, és várta, hogy másnap reggel elinduljunk Óbányára..." (Cs. Á., 9.o.)
 
*          *          *
"Az augusztusi hónapban több táborban is részt vettem, de a kollégiumi gólyatábort vártam a legjobban. Nagyon örültem, hogy újra találkozhatunk a barátaimmal, majd 4-5 napot együtt is tölthetünk. Minden napra jutott valami, ami nekem kiemelten tetszett. A pólófestés, a vizipisztolyozás, a túra, ami alatt megtanultam olaszul számolni, és persze az utolsó esti szalonnasütés. Örültem, hogy sokat énekelhettünk, és hogy a közös étkezéseket egy kulturált étteremben tarthattuk. Jól éreztem magam és szívesen mennék jövőre is. Főleg, ha hasonlóan szép környezetben kerülne megrendezésre." (P.R., 11.o.)

*          *          *

"Idén is volt gólyatábor, nagyon tetszett. Ez alkalommal Óbányán voltunk a Mecsekben. Jó volt a hangulat, megismertük egymást. A környéken túráztunk, játszottunk, zenéltünk. Jövőre is szívesen elmegyek." (S.Cs., 10.o.)